Prati nas na:

Facebook
Palić, jezero i naselje istog imena, nalaze se 8 kilometara severno od Subotice. Lepota i tajnovitost njegovih pejzaža oduvek je plenila srca generacija posetilaca. Jezero, raskošni parkovi, prelepe, nesvakidašnje građevine s početka 20. veka, mir i tišina čine Palić idealnim mestom za odmor.

Plivanje

Jezero. Bazeni.

Zabava na vodi

Brodić. Pedaline.

ZOO vrt

65 vrsta životinja. 270 vrsta biljaka.

Tenis

Najstariji klub u zemlji

Pecanje: tri jezera

Palićko, Omladinsko, Ludaško
Na jezeru se nalaze tri zasebne plaže: Ženski štrand, Muški štrand i Peščana plaža. Temperatura vode u letnjem periodu je od 19 do 25 stepeni. Kupanje je moguće i na Termalnom bazenu koji se nalazi u blizini Muškog štranda i na bazenima hotela Prezident.
U ponudi je vožnja brodićem za 12 osoba ili možete iznajmiti pedaline. A ako ste vešti iznajmite jedrilicu za četiri osobe u Jahting klubu na obali jezera.
Palićki Zoo vrt je osnovan 1949. godine. Prostire se na 10 hektara. Posetioci mogu da vide preko 65 vrsta životinja i preko 270 vrsta drveća i žbunja od kojih su mnoge retke i egzotične vrste.
Na Paliću se nalazi i najstariji teniski klub u zemlji. Smešten je u stoletnoj šumi neposredno u blizini jezera. Klub poseduje 8 zemljanih terena sa svim pratećim sadržajima. Tereni se mogu zakupiti na sat.
Pecanje je dozvoljeno na zapadnoj obali Palićkog jezera, na Omladinskom i Ludaškom jezeru. Dozvole izdaje JP Palić-Ludaš. Postoje: dnevna, sezonska, pionirska, omladinska i seniorska dozvola.
Posetite mnogobrojne ugostiteljske objekte: hotele, restorane, kafiće...
Na Paliću se održava mnoštvo manifestacija cele godine.
Na samo 8 km od Palića nalazi se Subotica. Posetite je.
Stoletni palićki park skriva zanimljive sadržaje...
Dozvole važe za 3 štapa i na sva 3 jezera.
Platite 5 noćenja, ostanite 6!

Omladinsko Jezero

krvavo jezero

Omladinsko jezero je malo jezero nastalo pregrađivanjem severoistočnog vrška Palićkog jezera. Nekada davno, u vreme letnjih žega, u njegovim plitkim vodama razmnožavale su se crvene alge, pa je zbog crvene boje i dobilo ime - Krvavo jezero.

Manifestacije

Na Paliću se tokom cele godine održavaju manifestacije: međunarodne, dečije, festivali, koncerti, regate, turniri...

Vivienocikl

Provozajte se našim biciklima besplatno i obiđite Palić i okolinu.
Vivienocikl