Kövess minket:

Facebook
Szabadkától 8 kilométerre északra helyezkedik el a Palicsi-tó, valamint a partján elterülő település. A táj szépsége és titokzatossága már ősidők óta feledhetetlen élményeivel ejtette rabul a látogatókat. A tó, a csodálatos parkok, a 20-ik századi gyönyörű és nem mindennapi épületek, a csend, valamint a nyugalom miatt ideális hely a pihenésre.

Úszás

Tavak és fürdők

Vízi élmények

Kishajó, vízibicikli

Állatkert

65 állatfaj. 270 növényfaj

Tenisz

Az ország legrégebbi egyesülete

Horgászás három tavon

Palicsi-, Ifjúsági- és Ludasi-tó
A tavon három külön strand, a Női-, a Férfistrand és a homokstrand várja a fürdőzőket. Nyáron a tó vizének hőmérséklete 19 és 25 Celsius-fok között mozog. Azok, akik a meleg vizet szeretik a Férfistrand közelében található termálfürdőben, valamint a Prezident Hotel medencéiben élvezhetik önfeledten a vakáció minden pillanatát.
A Palicsra látogatók 12 férőhelyes kishajóval járhatják körbe a tavat, de lehetőség van vízibiciklizésre is. A bátrabbak és ügyesebbek vitorlás hajót is bérelhetnek a tó partján található Vitorlásklubban.
A közel 10 hektáron elterülő Palicsi Állatkertet 1949-ben alapították. A látogatók 65 állatfajt tekinthetnek meg és mintegy 270 növényfajban gyönyörködhetnek, amelyek közül néhány nem csak egzotikus, hanem igazi ritkaságnak is számít.
Palics az ország legrégebbi teniszklubjával is büszkélkedik. A tó partját övező százéves parkban található. A klub nyolc bérelhető salakpályája várja a sportkedvelőket.
A horgászás a Palicsi-tó nyugati partján, a Vér-tón (Ifjúsági-tavon) és a Ludasi-tavon engedélyezett. A gyermek-, ifjúsági, valamint felnőtt- napi és egész idényre szóló engedélyeket a Palics-Ludas KV adja ki.
Látogassa meg a vendéglátási létesítményeket: hoteleket, éttermeket, kávézókat...
Palicson egész évben számos rendezvény zajlik.
Palicstól mindössze 8 kilométerre fekszik Szabadka. Látogassa meg!
A százéves palicsi park sokféle érdekességet tartalmaz...
Az engedélyek három horgászbotra és mindhárom tóra szólnak!
Ötöt fizet, hatot kap!

Ifjúsági Tó

a vér-tó

A Vér-tó a Palicsi-tó észak-keleti csücskének az elkerítésével alakult ki. Valamikor régen, a nyári hőségek idején, a tó sekély vizében elszaporodtak a vörös algák, amitől a víz vörös, vérre emlékeztető színű volt. Innen kapta a tó a Vér-tó nevet.

Rendezvények

Palicson egész évben zajlanak a különböző nemzetközi és gyermekrendezvények, fesztiválok, hangversenyek, vitorlásversenyek és tornák...

Vivienocikli

Kerékpárral ismerje meg Palicsot és környékét, méghozzá bérleti díj nélkül.
Vivienocikl